Binefacerile cheltuirii pentru a face fapte bune şi poruncirea faptelor bune

marți, 22 iunie 2010

Abu Huraira (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat că Profetul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah Atotputernicul şi Gloriosul a spus: «Cheltuieşte, o, fiu al lui Adam! Şi Eu voi cheltui pentru tine.»”.


Acest hadis este autentic (sahih) şi a fost relatat de Bukhari şi Muslim.


În acest hadis ni se spune că un credincios fidel ar trebui să-şi cheltuiască banii pe calea lui Allah, aşa cum El a poruncit. În consecinţă, Allah va cheltui pentru el şi îl va răsplăti cu binefacerile Lui în această lume.


**************************


‘Adi bin Hatim (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat: „Stăteam cu Profetul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) când au venit doi bărbaţi la el. Unul dintre ei se plângea de sărăcie, în timp ce celălalt se plângea de tâlhărie. Profetul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra să fie asupra sa!) a spus: «Cât despre tâlhărie, peste puţin timp o caravană va pleca din Mecca (într-o călătorie) fără gărzi care să-i asigure protecţia. În ce priveşte sărăcia, Ceasul acela nu va veni până când oricare dintre voi nu va merge cu dania sa şi nu va reuşi să găsească pe nimeni care să o primească. Apoi unul dintre voi va sta în faţa lui Allah. Nu va fi niciun paravan între el şi Allah şi nici nu va fi vreun tălmăcitor. Allah îl va întreba: ´Nu ţi-am dăruit Eu bogăţie?´. El va spune: ´Da´. Apoi el se va uita la dreapta sa şi nu va vedea nimic altceva decât Foc. Apoi se va uita la stânga sa şi nu va vedea nimic altceva decât Foc». Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a adăugat: «Deci fie ca fiecare dintre voi să se protejeze împotriva Iadului chiar şi cu o jumătate de curmală sau, dacă nu este posibil, măcar cu un cuvânt blând»”.


Acest hadis este autentic (sahih) şi a fost relatat de Bukhari.


În acest hadis aflăm că va veni o vreme când pacea, legea şi ordinea vor fi instaurate atât de eficient, încât o caravană din Mecca, aflată în drum spre San'a (Yemen), nu va avea nevoie de escortă împotriva tâlharilor. În plus, oamenii vor prospera economic atât de mult, încât nimeni nu va mai accepta dania. De asemenea, în acest hadis se sugerează că în Ziua Învierii, când nu va mai interveni nimeni între Allah şi slujitorii Lui, credinciosul va fi întrebat de credinţa, faptele şi averea sa. Deci un credincios ar trebui acţioneze conform Islamului şi să se protejeze de Foc, fie şi printr-o jumătate de curmală sau printr-un cuvânt blând care să aline oamenii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu