~ CREDINTA ~

joi, 17 martie 2011

Allah Preaînaltul spune:
O, voi cei care credeţi! Fiţi cu fricã de Allah, aşa cum se cuvine sã fie frica de El. (3 : 102)
Deci, fiţi cu fricã de Allah atâta cât puteţi. (64 : 16)
O, voi cei care credeţi! Fiţi cu fricã de Allah şi spuneţi vorbe adevãrate.
(33 : 70)
Iar aceluia care este cu fricã de Allah, îi va da El o ieşire [bunã] Şi-l va înzestra pe el de unde el nici nu se aşteaptã. (65 : 2, 3)
O, voi cei care credeţi! Dacã sunteţi cu fricã de Allah, atunci El vã va da vouã un Îndreptar şi vã va şterge vouã faptele rele şi vã va ierta, cãci Allah este dãtãtor de har nemãrginit. (8 : 29)


69. Abu Huraira (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah a fost întrebat: Care dintre oameni este cel mai onorabil? El a zis: Cel mai onorabil între ei, înaintea lui Allah, este cel cu mai multã credinţã. Ei au zis: Noi nu te întrebãm despre aceasta. El a zis: Atunci cel mai onorabil dintre oameni a fost Iosif, Profetul lui Allah, fiul Trimisului lui Allah, fiul Profetului lui Allah, fiul prietenului lui Allah. Ei au zis: Noi nu te întrebãm despre aceasta. El a întrebat: Vreţi sã ştiţi atunci despre rãdãcinile tribale ale arabilor? Da, au rãspuns ei. El a zis: Cei mai buni dintre voi, de pe vremea întunericului, sunt cei care au demonstrat a fi cei mai buni în Islam, dupã ce au învãţat credinţa.
(Convenit)


70. Abu Sa'id Khudri (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Profetul a zis: Lumea este plinã de verdeaţã şi înfloritoare. Allah v-a numit stãpânitori ai Lui în lume pentru ca sã vã încerce în faptele voastre. Aşadar, feriţi-vã de amãgirile lumeşti şi de femei. Bani Isra'il au fost mai întâi încercaţi prin femei.
(Muslim)


71. 'Abdullah ibn Mas'ud (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui Allah obişnuia sã spunã: O, Allah! Te rog sã-mi dai cãlãuzire, credinţã, puritate şi pricepere.
(Muslim)


72. 'Adi ibn Hatim Ta'i (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah a spus: Cel care a fãcut un jurãmânt pentru un lucru, dar mai apoi a aflat ceva mai bun decât acesta, trebuie sã facã ceea ce este mai bine pentru el (sã ispãşeascã pedeapsa pentru încãlcarea jurãmântului).
(Muslim)


73. Abu Umama (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!), în predica pe care a ţinut-o cu ocazia Pelerinajului de Adio, a spus: Nu uitaţi de datoria voastrã cãtre Allah; dacã vã faceţi rugãciunea de cinci ori, postiţi în timpul Ramadanului, plãtiţi Zakat (milostenie) din averile voastre şi vã supuneţi celui care are dreptul sã vã porunceascã, veţi intra în Împãrãţia Domnului vostru.
(Tirmidhi)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu