Virtutiile binefacerile pelerinajului

duminică, 11 iulie 2010

Ebu Raziin a relatat ca a venit la profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) si l-a intrebat: Tatal meu este batran si no poate indeplini pelerinajul si umrah, la care profetul i-a spus: Indeplineste pelerinajul si umrah in locul tatalui tau.

Geabir a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a fost intrebat despre umrah daca este obligatorie si a raspuns: Nu este obligatorie dar daca o implinesti este mai bine pentru tine.


Ibn Omar a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Islamul a fost cladit pe cinci stalpi; marturisirea ca nu exista alta divinitate afara de Allah si Muhammed este trimisul Lui, implinirea rugaciunii, achitarea daniei, postul Ramadanului si pelerinajul la casa lui Allah.


Geabir a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Rugaciunea facuta la Moscheea cea Sfanta este mai pretioasa decat o suta de mii de rugaciunii facute in alte moscheii.


 
Ebu Hurayrah a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a fost intrebat care este cea mai buna fapta? A spus: Credinta in Allah si in trimisul Lui, s-a spus: Apoi care? A spus: Gihadul pe calea lui Allah, s-a spus: Apoi care? A spus: Pelerinajul primit.


Aysa a relatat ca l-a intrebat pe profet(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa): O, trimis a lui Allah! Vedem ca cea mai buna fapta este gihadul, de ce nu i-l practicam? Profetul a spus: Mai bun decat gihadul este pelerinajul primit.


Abu Hurairah a relatat că Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) a spus: „Jihadul celui în vârstă, al celui slab şi al femeii este pelerinajul”.


Abu Hurairah a relatat că Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) a spus: „Cei veniţi să împlinească Haj şi Umra sunt delegaţi ai lui Allah, dacă Îi cer ceva le răspunde şi dacă Îi cer să-i ierte, îi iartă".


Ebu Hurayrah a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Cine face pelerinajul fara sa vorbeasca urat si fara sa savarseasca pacate se intoarce ca nou nascut (fara pacate).


Ebu Hurayrah a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus:De la un umrah la altul se iarta pacatele savarsite iar hajul primit are ca rasplata Raiul.


Ibn Abbas a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Umrah in luna Ramadanului este ca pelerinajul.


Abdullah ibn Mesud a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Succedati pelerinajul si umrah deoarece ele indeparteaza saracia si pacatele asa cum indeparteaza focul mizeria fierului, aurului si argintului, iar pelerinajul primit are ca rasplata Raiul.


Profetul a spus: Cine perindeaza in jurul acestei case( Keabeh) de sapte ori este ca cel care a eliberat un rob, de cate ori pune un picior si ridica pe celalalt, Allah ii sterge un pacat si scrie o rasplata.


Ibn Omar a relatat ca profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a unit umrah cu pelerinajul.


Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) a spus: "Cel care face binefaceri în timpul pelerinajului este ca cel care face binefaceri pe calea lui Allah: „dirham-ul” (banul) face cât şapte sute."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu